Videokonsultasjon

Videokonsultasjon er en enkel og kortreist form for konsultasjon som kan gi en fullverdig konsultasjon ved bestemte behov.


Videolegen

Videokonsultasjon for alle 

Men ikke alle behov dekkes.  Likevell, det er din fastlege som er best på videokonsultasjon.  Hele journalen, tidligere sykdommer, resepter og medisiner er med i konsultasjonen.  Sykemeldinger og tidspunkter er for hånden og informasjon om prøver og svar hentes frem samtidig.  Fastlegen kan gi deg de fleste gode råd og veiledninger som ellers i en vanlig konsultasjon.   Og skulle det bli behov for prøver eller undersøkelser legges rekvisisjoner til dette klart slik at du kan komme ved anledning for urinprøver, blodprøver, pusteprøver ol  uten ny time for å ta dette på kontoret.  Det gir stor fleksibilitet for deg som pasient. 

Videokonsultasjoner gjør du hos alle legene i vår online løsning på timebestilling.  Se etter de oransje timene: https://my.pasientsky.no/no  eller last ned appen "PasientSky"-app for iPhone / Android

Se videolegevakt lenger nede på siden. 
 

Sykemelding

Sykemelding gis normalt ved fremmøte, men kan startes opp når ny konsultasjon på kontoret avtales innen tre dager. Fastlegen kan forlenge sykemelding på video forutsatt  at det planlegges videre undersøkelser, behandling og det gjøres medisinske vurderinger med råd.  Skoleattester vil også kunne gis på videokonsultasjon forutsatt at du er hos din fastlege på videokonsultasjon.  Du vil ha mulighet til å hente attester og sykemeldinger i skyen. 
 

Undersøkelser 

Den typiske videokonsultasjonen kan være vurdering av luftveissykdommer som forkjølelser ol hvor legen kan gjøre en vurdering av allmenntilstand og sammenlikne med din tidligere helsetilstand.  Utslett, vondter, muskelverk kan avklares på video når legen dine kjenner deg godt og kan sjekke med tidligere bilder som er tatt av deg fra din journal.   Vi har hjulpet pasienter som har vært på ferie i Danmark, England og Syden eller bare en tur på Hovden.  Mye kan avklares på video og en plan kan legges i samarbeid med oppfølging på kontoret. 
 

Blodprøver

Er du student i Oslo, Trondheim eller Bergen og har fastlege hos oss, kan en videokonsultasjon avklares videre med blodprøver, urinprøver, avføringsprøver osv på laboratorienen til FURST i respektive byer.  Vi har elektronisk rekvirering som kan gjøres fra Kristiansand direkte til disse laboratoriene. 
 

Timebestilling 

Pasientskyappen på nett, pc eller mobil brukes for å bestille time til videotime.  Se etter videoikon og oransje timer.  Disse bookes ved ved anledning og behov. 
 

Videolegevakt

Vi har videolegevakt til angitte tider og de vil bli annosert under tiden på forsiden og da er det aktuelle link som skal brukes. 

Videolegevakt på  linken https://spl.confrere.com  Trykk på den eller lim inn i netteleseren din. Dette er også linken som skal brukes om pasienskykonsultasjonen ikke lar seg gjennomfør pga tekniske problemer.   

Vi annonserer ellers når denne er åpen.